Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Αναρωτιέμαι για το πώς νιώθουν τα ανώτερα στελέχη της αστυνομίας και του υπουργείου «προστασίας του πολίτη» όταν παρακολουθούν σε όλα τα κανάλια να προβάλλονται video με τα ανοιγμένα κεφάλια και τις λιποθυμίες των συμπολιτών μας. Νιώθουν άραγε οίκτο; Νιώθουν την συμπόνια που νιώθουμε οι υπόλοιποι; Αντιλαμβάνονται πως ήταν υπερβολική και άδικη η βία και την χαρακτηρίζουν λάθος επειδή παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα και ελευθερίες των Ελλήνων που διαδήλωναν; Ή απλά αναθεματίζουν που υπήρχαν κάμερες που κατέγραψαν το παραμικρό με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε μπελάδες; Λυπάμαι που πιστεύω την δεύτερη εκδοχή.

Με την αστυνομία στο σύνολο της δεν έχω κάποιο μένος ή αντιπαλότητα. Ίσα-ίσα που όσες φορές είχα συναναστροφές με αστυνομικούς άπαντες ήταν ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Αλλά με τις δυνάμεις καταστολής και κάποια συγκεκριμένα σώματα υπάρχει ένα θέμα. Δεν μπορώ αρχικά να καταλάβω με ποίον τρόπο γίνεται επάγγελμα το να χτυπάς μάζες ανθρώπων αδιακρίτως. Είτε κατ’ εντολή είτε όχι, είναι άκρως αψυχολόγητο να πληρώνεσαι για να χτυπήσεις κάποιον χωρίς αναστολές, σαν άβουλος στρατιώτης. Απορώ κάθε φορά που βλέπω τις σκηνές βίας και ιδιαιτέρως εκείνη όπου ο αγανακτισμένος συμπολίτης μας δέχεται μια ροπαλιά στο κεφάλι επειδή φώναζε έξω από την πλατεία. Είναι ολοφάνερο πως ο άνδρας των ΜΑΤ ξεσπάει πάνω του, βγάζει τον θυμό του, φιγουράρει την εξουσία του. Τι ψυχή μπορεί να έχει μέσα του αυτός ο άνθρωπος; Τι απωθημένα μπορεί να έχει; Πώς αφήνουν λοιπόν τραμπούκους να ασκούν αυτό το «λειτούργημα». Κάποιοι θα πουν πως αυτή είναι η φύση της δουλειάς, και όμως το να χτυπάς ανελέητα συμπολίτες σου που ζητούν την αληθινή δημοκρατία, που προσπαθούν να σώσουν ότι έχει απομείνει την ύστατη στιγμή, ανθρώπους που ίσως γνωρίζεις, που θα μπορούσαν να ήταν ο πατέρας σου, ο αδερφός σου,ο φίλος σου…δεν είναι φύση είναι παρα-φύση.

Είναι δυνατόν μέσα σε ένα «κράτος δικαίου» να νομιμοποιείτε η βία; Εσείς κύριοι υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας φάγατε ποτέ αναίτιο και νόμιμο ξύλο; Έχετε ιδέα πώς μπορεί να νιώθει κάποιος που χωρίς να επιτεθεί δέχεται βία απλά και μόνο επειδή βρίσκεται σε ένα μέρος; Σας θυμίζω πως σύμφωνα με το σύνταγμα κάθε Έλληνας έχει το δικαίωμα να βρίσκεται σύννομος όπου θέλει εντός συνόρων χωρίς να παρεμποδίζεται! Όταν βάζετε τους τραμπούκους νομίμως και αναίτια να δέρνουν τους πολίτες που θεωρητικά υπηρετείτε, τότε η γενεσιουργός αιτία της βίας είστε εσείς! Όταν μεταχειρίζεσαι κάποιον σαν ζώο, τότε σαν ζώο θα σου ορμήξει. Η βία είναι βία. Η διάκριση της σε νόμιμη και παράνομη είναι άτοπη.

Και όταν παρόλο τον θυμό του, το εξεγειρόμενο πλήθος μένει ειρηνικό, τότε αμήχανοι το χτυπάτε περιμένοντας να ανταποδώσει για να μπορούν τα φερέφωνα σας να ξεφωνίσουν το κίνημα. Δεν θα σας περάσει όμως, σας έχει πάρει χαμπάρι και ο πλέον αδαής. Δεν καλύπτονται πλέον οι πομπές σας.

Μιλώντας για την βία…κουραστήκαμε να ακούμε τα φερέφωνα σας να μιλούν για αυτήν. Να ακούμε τον γυαλιστερό Πρετεντέρη να θεωρεί πως όποιος φοράει μάσκα είναι χούλιγκαν και προκαλεί επεισόδια. Σαν να λέμε ότι, είτε δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί είτε πρέπει να πεθάνει από αναπνευστικά προβλήματα. Θα έπρεπε κύριε Πρετεντέρη και λοιποί να ζήσετε με 450 € το μήνα με ενοίκιο 200 € για να δείτε τι είναι βία! Θα έπρεπε να ήσασταν καταστηματάρχης με συνέταιρο την εφορία για να δείτε τι είναι βία! Ζήστε μια μέρα ενός φοιτητή που σπουδάζει και δουλεύει για να έχει ότι θα έπρεπε να του παρέχει ένα κράτος πρόνοιας για να δείτε τι είναι βία! Βία είναι να ζεις σε ένα κράτος που δεν σε σέβεται, και οι λειτουργοί του απαιτούν να το σεβαστείς εσύ. Βία είναι καθημερινά το κράτος με παρέα τους μεγαλοτραπεζίτες να εκμεταλλεύεται τον μόχθο σου! Αυτό είναι βία!


Χαμένος Νεός